Peppol

Peppol

VRAAG UW PEPPOL REGISTRATIE VOOR VERZENDING AAN

Ook u bent overtuigd van de voordelen van e-facturatie als deze op een veilige manier gebeurt? Dan is Peppol iets voor u.

 

Peppol is een verzendstandaard die binnen Europa steeds meer navolging krijgt: alle Belgische en ook de Nederlandse overheid willen bijvoorbeeld hun facturen enkel nog via Peppol ontvangen.

Dit platform is veilig omdat zowel de verzenders als de ontvangers bij Peppol moeten geregistreerd zijn. Factuurfraude wordt daardoor uitgesloten. Daarenboven wordt er een vast UBL formaat gebruikt, waardoor de facturen ook tussen diverse softwareplatforms kunnen worden uitgewisseld.

 

Gebruikers van WINGS kunnen zich hier gratis registreren om facturen via Peppol te verzenden .  Opgelet: u kan enkel facturen verzenden naar ontvangers die bij Peppol zijn geregistreerd. U krijgt van ons na enkele dagen de registratiegegevens die u in de instellingen van Wings kan invullen. Vanaf dan kan u Peppol facturen verzenden naar klanten die als ontvanger bij Peppol gekend zijn.

Vanaf nu is de keuzelijst bij 'Transport' voor E-facturen aangevuld met Peppol.

Zijn er meerdere dossiers in uw Wings licentie, dan kan men in alle dossiers via Peppol versturen.

 

Wanneer u in een klantenfiche op het tabblad E-factuur als transport Peppol selecteert, wordt automatisch BIS3 als formaat ingesteld. Wanneer u de fiche bewaart gebeurt automatisch de Peppol-validatie: dit is een controle of betrokken klant facturen via Peppol kan ontvangen.

 

De volgende facturen aan deze klant zullen via verzenden e-facturen automatisch via Peppol worden doorgestuurd.

Het menupunt 'Verrichtingen' is aangevuld met Peppol: hier krijg je een overzicht van de verzonden Peppol facturen met vermelding van hun status.

Welke module past bij uw bedrijf? En hoeveel kan u besparen?

Test het hier en vraag uw demo aan